Πήρα Lenovo

Lenovo T61

Τελικά το παρήγγειλα. Ένα Τ61 με:

Intel Core 2 Duo T7300
2 GB RAM
15.4” WSXGAW, nVidia Quadro NVS 140MW
100 GB, 7200RPM

Χάρηκα που βρήκα φορητό με ματ οθόνη. Αυτές τις γυαλιστερές που κυκλοφορούν κατά κόρον δεν τις μπορώ καθόλου.

Πρώτες εντυπώσεις; Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται εξαιρετική. Είναι σχετικα βαρύ (3.5 κιλά) και αρκετά στιβαρό. Eμπνέει περισσότερη σιγουριά από το ASUS Z71 που έχω εδώ και 2μιση χρόνια το οποίο δεν με απογοήτευσε ποτέ. Η έλλειψη TV-Out μου ψιλοκακοφάνηκε, όπως και τα λίγα USB ports (3).

Ίσως γράψω λίγα περισσότερα όταν το έχω πραγματικά χρησιμοποιήσει λίγο καιρό (περιμένω να βγει η καινούργια Fedora για να του βάλω επάνω). Για την ώρα πάντως θα πω ότι όσα κακά και άσχημα έχω διαβάσει για τα Vista το τελευταίο διάστημα τα βρήκα μπροστά μου. Τα popups με προειδοποιήσεις από το σύστημα είναι απείρως ενοχλητικά, αλλά το πιο βασικό είναι ότι το μηχάνημα ΣΕΡΝΕΤΑΙ! Το παλιό μου laptop τον 1.86 GHz Intel Pentium M750, με 1 GB RAM τρέχει σαφώς καλύτερα με το KDE. To οποίο παρεπιπτώντως πιάνει λιγότερα από 200 ΜΒ καθαρό μετά από boot, και αυτή τη στιγμή που γράφω με Compiz, Opera, Firefox, Kontact, KTorrent (και κάτι άλλα ψιλά) ανοιχτά η κατανάλωση είναι στα 350 ΜΒ ενώ τα Vista καθαρά μετά από boot θέλουν 700ΜΒ για να απλωθούν! Έλεος.

btw, η φωτογραφία είναι παραπλανητική. Δεν έβαλα το fingerprint reader. Εκεί που φαίνονται οι υποδοχές για μικρόφωνο/ακουστικά εμένα έχει card reader και οι υποδοχές μεταφέρθηκαν στο πλάι αριστερά.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s